Mandelgratinerad Hällefilé
750g Häkker eller långafilé
1/2 dl pressad citronsaft
1/2 dl god olivolja
2 msk sweet chilisås
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 dl grovhackad mandel
15-20 torkade aprikoser
Blanda citronsaft, olja, chilisås, salt och spiskummin i en form. Lägg i fisken och gnid in den i kryddblandningen. Ställ formen i kylskåpet ett par timmar.
Ta fram formen och sätt ungen på 200 grader C
Strö över mandeln och gratinera fisken i 20-25 minuter.
Lägg på aprikoserna efter halva tiden
Servera med Gnocci eller kokt potatis.
Ooo vad gott det blev!
750g Häkker eller långafilé
1/2 dl pressad citronsaft
1/2 dl god olivolja
2 msk sweet chilisås
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 dl grovhackad mandel
15-20 torkade aprikoser
Blanda citronsaft, olja, chilisås, salt och spiskummin i en form. Lägg i fisken och gnid in den i kryddblandningen. Ställ formen i kylskåpet ett par timmar.
Ta fram formen och sätt ungen på 200 grader C
Strö över mandeln och gratinera fisken i 20-25 minuter.
Lägg på aprikoserna efter halva tiden
Servera med Gnocci eller kokt potatis.
Ooo vad gott det blev!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar